Lomilomi (hawaii)

A Lomi Lomi avagy a masszázsok királynője (hawaii massázs)

A „lomilomi” a hawaii sámánoktól származó gyógymód ami eredetileg egész Polinéziában megtalálható. A Lomi Lomi a hagyományos hawaii orvosláson belüli ősi technika, ami egy mély kikapcsolódás, utazás az ismeretlenbe az életenergiával való kapcsolatba kerülés és a belső bölcsesség felélesztése útján. Minden kis sziget, minden kahuna(a sámánokat, gyógyítókat nevetik így) saját módszerrel bír, közös bennük a szoros kapcsolat a természet és az univerzum törvényeivel. Hawain masszázsrituálé -amely részeként szerepelnek imádságok, táncok- gyógyító vagy ünnepi ceremónia is lehet és akár napokig is eltarthat. /pl: ilyen masszázsrituáléval készítik fel a menyasszonyt és a vőlegényt az ünnepre. / Ezt a masszázst nem lehet összehasonlítan a nyugati technikákkal, mert nemcsak az izmokra inakra és szövetekre hat. A masszázs során a masszőr a hawaii tradicióknak megfelelő életerőt és szeretetet adja tovább a vendégének, ami lehetővé teszi, hogy az öngyógyító energiák elinduljanak . Minde ember igénye a szeretetteljes érintés, saját testének elfogadása, a feszültségek csökkentése. Ezeket a szempontokat figyelembevéve kell a masszőrnek dolgozni:sok szeretettel elfogadással és bizalommal.

Ez a különleges masszázs nagyon jó izomlazító , és hatásosan alkalmazható  lelki egyensúlyzavar esetén is. Rendszeres kezelések esetén a depresszió  tünetei is enyhülnek.

Hatásai:

  • Javítja az izmok és a lágy szövetek működését.
  • Oldja a fizikai és mentális blokkokat.
  • Stressz esetén kikapcsolódás, mély ellazulást biztosít.
  • Segíti az életenergia szabad áramlását.

Technika:

Finom olajokkal beolajozzuk az egész testet, majd mindig visszatérő, nagy testfelületet átfogó, folyamatos, néha hintázó mozdulatokkal dolgozunk, néha kis tánclépésekkel is. Azon felül, hogy a lomi lomi egy nagyon nyugtató feszültségoldó massszázs,- ami sokoldalú technikával manipulálja a test  laza szöveteit,- egy belső változást is elindíthat, közelebb visz önmagadhoz. A  szeretetteljes mozdulatokkal megbékélést, nyugalmat ,megelégedettséget, egyszóval  csodálatos közérzetet adunk a vendégnek, amit én egy forró lábfüdővel, vagy néhány gyógyító hanggal fejezek be.  Ez egy gyógyító ceremónia, amely a testnek és a léleknek is erőt kölcsönöz. A hawai masszázst  szeretettel lehet csak csinálni és valójában a szeretet átadásáról szól.​

ALOHA!   /a köszönés jelentése: együtt örülni, növekedni, fejlődni./ezzel köszöntöm én is  vendégeimet:

Farkas Ilona