Dr Wu féle fejmasszázs (kínai)

Öregedést lassító holisztikus gyógyterápia.

„A fejbőr és az arc akupontjainak masszázsával az egész testet kezelhetjük.
A fej az emberi test fővárosa, itt találkozik az összes Yin és Yang meridián.”
(A Sárga Császár Belgyógyászati Könyvéből)

 • Kiváló a fejfájás megszüntetésére
 • Alkalmas a váll és a nyak feszültségoldására
 • Megelőzi és  gyógyítja a szem-,fül-,orr és melléküregek problémáit
 • Csökkenti az arc ráncait
 • Élénkíti az energiaáramlást az egész testben
 • Javítja az arcbőr rugalmasságát
 • Természetes lelki elsősegélyként is alkalmazható​

Dr. Wu - féle fejmasszázs különleges technika a stresszoldásra, alvásproblémák esetén és fejfájásra kiváló.
„ A gyógyítás egy egyszerű érintéssel kezdődik”

Különösen előnyös azoknak, akik​:

 • túlzott szellemi megterhelésnek vannak kitéve,
 • stresszel teli, felelősségteljes munkát végeznek,
 • gyakran érzik magukat kimerültnek, nyugtalannak,
 • túl sokat ülnek számítógép előtt, vagy volán mögött.

Hogy jutott el Wu doktor a fejmasszázs technika kidolgozásáig?

(idézet a könyvéből: Dr. Wu - féle fejmasszázs) „Amikor 1977-ben elvégeztem a középiskolát, éppen a kínaikulturális forradalom kellős közepén találtam magam. Minden egyetem bezárt, s a hallgatókat vidékre küldték további „munkagyakorlatra". Én hebai tartománybeli kis szülőfalumba mentem vissza kínai orvoslást tanulni nagybátyámtól. Egy napon megfáztam fejfájásom percek alatt elmúlt.

Rögtön az idős orvos mellé szegődtem gyakornoknak, hogy ezt a masszázsformát megtanulhassam. Az ő ük nagyapja udvari orvos volt a késői Qing dinasztia idején, és ezt a fejmasszázst a császári palotából hagyományozták rá. Állítólag Xi Chi özvegy császárné különösen nagyra becsülte a Kicsi An-t, az egyik eunuchot, aki minden reggel felkelés előtt masszírozta őt..”

"Dr. Wu- féle fejmasszázs nem egyszerűen a fej masszírozása, hanem a teljes test egészségének javítása, mégpedig a fej, mint kulcs használata által.”

A Dr. Wu- féle fejmasszázs a hagyományos kínai orvoslás alapjaiban gyökerezik, de mégis egy modern gyógyító masszázs eljárás.

Lényegét a szervezet veleszületett öngyógyító képességének serkentése és táplálása, valamint a biológiai egyensúly és harmónia helyreállítása adja. Önálló terápiás eljárásként alkalmazható a fej és környéke (nyak, váll, kar és kéz), de használható módszerként a test egészének javítására, a betegség megelőzésére, a szépség és a fiatalság, a jó kondíció megőrzésére, az öregedés lassítására, kozmetikai célból (a ráncok csökkentésére, az arcbőr rugalmasságának javítására), de vitalitás növelésre és a stressz csökkentésére is az arc és a fej meridiánpontjain keresztül. A kezelés rendkívül kellemes mind a kezelt, mind a kezelő személy számára. Pihentet, lazít, fájdalmat csillapít, fokozza a szellemi képességeket, felfrissít, rendszeres alkalmazásával igen jó hatások, tartós eredmények érhetők el.

Dr Wu Bin Jian kínai mestertől tanultam meg az általa kifejlesztett- 60 mozdulatból álló –arc és fejmasszázst. Ősei tapasztalataival alátámasztva felhasználta a fej és a fülakupunktúra elemeit, valamint a Shaolin és Er-mei pontnyomásos technikáit, ezenkívül a chi kung és a hypnózis egyes mozdulatait is. Sikerrel alkalmazom stresszoldásra , alvászavaroknál , fejfájások, hiperaktivitás kezelésére és mai civilizációs problémánál is mint a „kiégettség”/ burnout /.A masszázs nyugtatólag hat, mivel kiegyensúlyozza a Yin és a Yang meridiánokat a testben. Nemcsak lazít de szépíti is az arcbőrt. Hölgyeknek kifejezetten ajánlom! A kezelés 30 percet vesz igénybe . A masszázs során csak fej, az arc és nyak területe érintett, nem használunk olajat vagy krémet.