Californiai

Californiai masszázs- a masszázsok királya.

Kialakulása a 70 es évekhez és a New Age szelleméhez köthető . Amerikában, a californiai  Esalen Egyetemen fejlesztették ki, a pszichoszomatikus betegségek kiegészítő kezeléseként.
Franciaországban és Olaszországban is igen elterjedt ez a technika,- én is ott ismerkedtem meg vele és tanultam meg-amely sokban hasonlít a svédmasszázsra, de annál átfogóbb  testkezelés.
A  finom, ám az izmokra és inakra erőteljesebb, sokoldalú technikát használó masszázs  hatására a kezelt személy mélyen ellazul, szinte „gyermekké” válik. Ez egy nagyon pozitív állapot, amikor a tudatalattiból is fontos információk kerülhetnek felszínre. Ugyanakkor a testtudat erősödik: a masszázs alatt úgy érezzük, mintha újraéledne ,élettel telítődne testünk minden parányi sejtje. 

A masszázsok királya elnevezéssel is illetik, amiért minden szinten- a fizikai, a mentális, és a test energia szintjén is hat. Kiegyenlíti a test hőmérsékletét, harmonizálja a meridiánokban, ill. a csakrák szintjén a test energiáját, javítja a vérkeringést.  Csodálatos változásokat idézhet elő , gyógyír a testnek és a léleknek egyaránt. 

Különösen hatásos: erős stressz alatt,

  • álmatlanság,
  • pánikbetegség ,
  • pszichoszomatikus tünetek (izzadás szédülés..)
  • anorexia, bulémia eetén is.

Javaslom mindenkinek, aki felfrissülni és egyben ellazulni, relaxálni  is szeretne.