Rólunk

Farkas Judit - Amerikában diplomázott pilates oktató

Sporttagozatos gimnazistaként többféle sportágba belekóstoltam,az atlétika és a kézilabda volt a kedvencem. Szegediként korán megismerkedtem –Etka anyóék révén –az ETKA jógával. Csodálattal töltött el az „egyszerű” jógagyakorlatok hatása a testi és lelki egészségre,a  légzőgyakorlatok fontossága, a torna  gerincre gyakorolt jótékony hatása. Ezután  a Callanetics és a Női torna, majd a Jazz balett következett,égyszóval a mozgás életformámmá vált. 2000.ben Amerikába kerültem, ahol-több jógastílus kipróbálása után-a PILATES mellett döntöttem. Jó döntés volt, mert ez a mozgásforma bizonyult a legjobb módszernek, visszaszerezni eredeti alakomat,rugalmaságomat. Veszélyeztetett terhesként szinte  végig ágynyugalmat írtak elő orvosaim. Így jóval  több  kilót felszedtem a szükségesnél.Azt hittem a feszes has  és a karcsú derék már a múlté, de elmondhatom,  hogy hasizmaim feszesebbek mint korábban.Ezért tudom szívből ajánlani  a PILATES tornát minden nőtársamnak,  aki  újra elégedett akar  lenni alakjával ,és szülés után is feszes  hasizmokat és fiatalos, rugalmas  testet szeretne. 

Nemzetközileg elismert BASI® Pilates BASI Pilates californiai stúdiójában 2009-ben diplomáztam. Tanárom Rael Isacowitz volt, a BASI® Block System megalapítója.Kathy Grant szerint Joseph Pilates mindig is ilyen utódot szeretett volna a munkásságának továbbvivője és megújítójaként.

Több kontinensen nemzetközi iskolái működnek, munkásságát több általa kiadott könyv és DVD is igazolja. A Healt Magazin szerint 2006-ban a legjobb DVD a pilates alapoktól egészen a haladó szintig összefoglaló programja. Califoriniában a Costa Mesai iskolájában hospitáltam. Átütő személyisége és széleskörű tudása nagyon inspirálólag hatott a további pályafutásomra. Az USA-t követően Olaszországban is több stúdióban folytattam a Pilates gyakorlatok és életforma népszerűsítését. Jelenleg Budapesten adok egyéni és kiscsoportos órákat.

 

Farkas Ilona: Chi kung és Aviva torna oktató, masszázs kezelések.

A legjobb dolog  amivel javítani tudok az  egészségemen- azon kívül, hogy jókedvű vagyok- az, hogy megismertem és alkalmazom  a chi kung ot és az Aviva torna 18 gyakorlatát.

 A chi kunggal /qigong, csikung/  a 7000 éves  keleti mozgáskultúra gyakorlataival  10 éve találkoztam először és azóta folyamatosan  képzem magam : hazai és nemzetközi tanfolyamok, elvonulások, kínai tanulmányút és a rendszeres gyakorlás, oktatás  fontos szerepet tölt be az életemben.  Ez az, ami fitten  tart! 

 A  keleti torna , gondolkodás, filozófia egyszerűen magával ragadott , mondhatom: a chi kung gyakorlása az egyik legjobb fizikai edzés és lazító stresszoldó trénig számomra . Amikor a chi kungot választottam  , az volt a célom, hogy felfedezzem magamban azt a belső vezetőt-intuitíciónak is mondhatjuk-  amire rábízhatom magam a nehezebb élethelyzetekben is. A chi kung  edzés hatására  az intuitív képességem rengeteget fejlődött, vagyis  inkább teret kapott és sokkal energikusabb, összeszedettebb vagyok .

Ajánlom mindenkinek azért is, mert a  chi kung /csikung , qigong/ gyakorlatokkal megőrízhető az  egészség,  a  fiatalos lendület, valamint megfelelő képzettség után  tudatosan lehet működtetni   azt bizonyos  chi-t vagy életerőt-ami nagyon sokáig a legjobb formában tartja a fizikai testünket és a szellemi képességeinket  is.

A chi kung formagyakorlatok /csikung, qigong/ közül az  5 állat mozgását, a 8 brokáttekercs gyakorlatait és a Yi Jin Jing  12 mozdulasort , valamint a ZYQ  chi kung / Csung Jüan Csikung / rendszer első szintjét tanítom.

Azért ajánlom a chi kungot mert  minden korosztály gyakorolhatja- foglalkozási körre, vallásra és nemre való tekintet nélkül- mert az „önkarbantartásra” mindenkinek szüksége van! Magabiztosabb ,sikeresebb emberré nevel ez a taoista filozófia és testedzés.

 Az utóbbi 10 évben megtanultam a svéd a lomi lomi ( hawaii) és a dr  Wu féle kínai fejmasszázst és a tibeti hangtálak világába is betekintettem . Munkámba beletartozik a stresszoldás  és az energetizálás, ezt a masszázsokkal tudom igazán  hatékonnyá és kellemessé tenni .Franciaországban dolgoztam  korábban, ahol nagy hagyománya van a welness és spa kezeléseknek.

Az Aviva női torna a fogamzásképességet javítja ,  gyógyítja  a menstruációs problémákat, enyhíti a  változókori  és az inkontinencia tüneteket is. Nekem  nagyon megtetszett , mert könnyed, zenés torna, sok táncos elemmel tarkítva. Tóth Líviánál  végeztem az Aviva torna  oktató tanfolyamot.

 Az  Aviva torna  számomra hiteles mert a  saját  és sok száz nő története  bizonyítja, hogy a módszer segíthet az egészségügyi probléma megoldásában.  

 A  fiatalság forrása-, mondhatjuk chi- nek, vagy életerőnek –  a hasban a belső nemi szervek területén koncentrálódik, ezért az oda irányuló  figyelemmel végzett  mozdulatok hozzásegítenek  a hormonszint egészséges emelkedéséhez, és az öngyógyító folyamatok beindításához.. Ezért javaslom az Aviva tornát  minden  nőtársamnak .Férfiak is megtanulhatják! Számukra más gyakorlatsor van kidolgozva , de az utóbbi időben a hölgyekkel együtt tanulják az alap 18 gyakorlatot és jó eredmények vannak

Jelenleg Budapesten havi rendszerességgel tartok tanfolyamot/magánórákat is  ...Emellett francia országban népszerűsítem a csodálatos Aviva tornát  .