ONLINE BEJELENTKEZÉS

Rólunk

Farkas Judit - Amerikában diplomázott pilates oktató

Sporttagozatos gimnazistaként többféle sportágba belekóstoltam,az atlétika és a kézilabda volt a kedvencem. Szegediként korán megismerkedtem –Etka anyóék révén –az ETKA jógával. Csodálattal töltött el az „egyszerű” jógagyakorlatok hatása a testi és lelki egészségre,a  légzőgyakorlatok fontossága, a torna  gerincre gyakorolt jótékony hatása. Ezután  a Callanetics és a Női torna, majd a Jazz balett következett,égyszóval a mozgás életformámmá vált. 2000.ben Amerikába kerültem, ahol-több jógastílus kipróbálása után-a PILATES mellett döntöttem. Jó döntés volt, mert ez a mozgásforma bizonyult a legjobb módszernek, visszaszerezni eredeti alakomat,rugalmaságomat. Veszélyeztetett terhesként szinte  végig ágynyugalmat írtak elő orvosaim. Így jóval  több  kilót felszedtem a szükségesnél.Azt hittem a feszes has  és a karcsú derék már a múlté, de elmondhatom,  hogy hasizmaim feszesebbek mint korábban.Ezért tudom szívből ajánlani  a PILATES tornát minden nőtársamnak,  aki  újra elégedett akar  lenni alakjával ,és szülés után is feszes  hasizmokat és fiatalos, rugalmas  testet szeretne. 

Nemzetközileg elismert BASI® Pilates BASI Pilates californiai stúdiójában 2009-ben diplomáztam. Tanárom Rael Isacowitz volt, a BASI® Block System megalapítója.Kathy Grant szerint Joseph Pilates mindig is ilyen utódot szeretett volna a munkásságának továbbvivője és megújítójaként.

Több kontinensen nemzetközi iskolái működnek, munkásságát több általa kiadott könyv és DVD is igazolja. A Healt Magazin szerint 2006-ban a legjobb DVD a pilates alapoktól egészen a haladó szintig összefoglaló programja. Califoriniában a Costa Mesai iskolájában hospitáltam. Átütő személyisége és széleskörű tudása nagyon inspirálólag hatott a további pályafutásomra. Az USA-t követően Olaszországban is több stúdióban folytattam a Pilates gyakorlatok és életforma népszerűsítését. Jelenleg Budapesten adok egyéni és kiscsoportos órákat.

 

Farkas Ilona: Chi kung és Aviva torna oktató, masszázs kezelések.

A legjobb dolog  amivel javítani tudok az  egészségemen- azon kívül, hogy jókedvű vagyok- az, hogy megismertem és alkalmazom  a chi kung ot és az Aviva torna 18 gyakorlatát.

 A chi kunggal /qigong, csikung/  a 7000 éves  keleti mozgáskultúra gyakorlataival  10 éve találkoztam először és azóta folyamatosan  képzem magam : hazai és nemzetközi tanfolyamok, elvonulások, kínai tanulmányút és a rendszeres gyakorlás, oktatás  fontos szerepet tölt be az életemben.  Ez az, ami fitten  tart! 

 A  keleti torna , gondolkodás, filozófia egyszerűen magával ragadott , mondhatom: a chi kung gyakorlása az egyik legjobb fizikai edzés és lazító stresszoldó trénig számomra . Amikor a chi kungot választottam  , az volt a célom, hogy felfedezzem magamban azt a belső vezetőt-intuitíciónak is mondhatjuk-  amire rábízhatom magam a nehezebb élethelyzetekben is. A chi kung  edzés hatására  az intuitív képességem rengeteget fejlődött, vagyis  inkább teret kapott és sokkal energikusabb, összeszedettebb vagyok .

Ajánlom mindenkinek azért is, mert a  chi kung /csikung , qigong/ gyakorlatokkal megőrízhető az  egészség,  a  fiatalos lendület, valamint megfelelő képzettség után  tudatosan lehet működtetni   azt bizonyos  chi-t vagy életerőt-ami nagyon sokáig a legjobb formában tartja a fizikai testünket és a szellemi képességeinket  is.

A chi kung formagyakorlatok /csikung, qigong/ közül az  5 állat mozgását, a 8 brokáttekercs gyakorlatait és a Yi Jin Jing  12 mozdulasort , valamint a ZYQ  chi kung / Csung Jüan Csikung / rendszer első szintjét tanítom.

Azért ajánlom a chi kungot mert  minden korosztály gyakorolhatja- foglalkozási körre, vallásra és nemre való tekintet nélkül- mert az „önkarbantartásra” mindenkinek szüksége van! Magabiztosabb ,sikeresebb emberré nevel ez a taoista filozófia és testedzés.

 Az utóbbi 10 évben megtanultam a svéd a lomi lomi ( hawaii) és a dr  Wu féle kínai fejmasszázst és a tibeti hangtálak világába is betekintettem . Munkámba beletartozik a stresszoldás  és az energetizálás, ezt a masszázsokkal tudom igazán  hatékonnyá és kellemessé tenni .Franciaországban dolgoztam  korábban, ahol nagy hagyománya van a welness és spa kezeléseknek.

Az Aviva női torna a fogamzásképességet javítja ,  gyógyítja  a menstruációs problémákat, enyhíti a  változókori  és az inkontinencia tüneteket is. Nekem  nagyon megtetszett , mert könnyed, zenés torna, sok táncos elemmel tarkítva. Tóth Líviánál  végeztem az Aviva torna  oktató tanfolyamot.

 Az  Aviva torna  számomra hiteles mert a  saját  és sok száz nő története  bizonyítja, hogy a módszer segíthet az egészségügyi probléma megoldásában.  

 A  fiatalság forrása-, mondhatjuk chi- nek, vagy életerőnek –  a hasban a belső nemi szervek területén koncentrálódik, ezért az oda irányuló  figyelemmel végzett  mozdulatok hozzásegítenek  a hormonszint egészséges emelkedéséhez, és az öngyógyító folyamatok beindításához.. Ezért javaslom az Aviva tornát  minden  nőtársamnak .Férfiak is megtanulhatják! Számukra más gyakorlatsor van kidolgozva természetesen.

Jelenleg Budapesten havi rendszerességgel tartok tanfolyamot  és  felfrissítő órát .Emellett francia országban népszerűsítem a csodálatos Aviva tornát  .Öröm nőnek lenni …