Csikung tanfolyam -

Csikung tanfolyam -

Az öt állat mozgása játéka csikung tanfolyam  December 8 -án az Oktogonnál!

Az öt állat mozgása/játéka  csikung mozgás - sor lejegyzése  Hua Tuo (110-207) kínai  orvos  nevéhez fűződik .
Ez az első lejegyzett gyakorlatsor az egészség megőrzése és a hosszú élet elérésének céljából.
" Különböző módokon lélegzünk..amivel elküldjük a régit és behívjuk az újat (energiát)..sétálunk mint egy medve,úgy nyújtjuk nyakunkat mint egy madár.. a hosszú boldog elérése céljából.."

Mi is az Öt állat játéka csikung?– EGY ÁLLATI JÓ MÓDSZER STRESSZOLDÁSRA!


'Egyik reggel ültem a tengerparton és néztem a hullámokat. Láttam, hogy egy kárókatona bukik le a víz alá halért, majd néhány perc múlva feljön és aztán újra alámerül. Miközben gondolkodtam, hogy milyen tüdeje lehet, hogy percekig bírja a víz alatt, nagy csobbanással kiült a bójára. A következő pillanatban pedig, mintha kötelező lenne megmozgatnia az izmait, széttárta a szárnyát és úgy maradt. Felálltam a parton és széttártam én is a kezem. Tartottam és ő is tartotta. Olyan volt, mintha tanítana engem valamire. Mondanom sem kell, hogy ő bírta tovább, nekem elzsibbadt a karom. A régen élt kínai mesterek, tanítók, (sámánok)- a hosszú, boldog élet titkát keresve, a külső és belső ELIXÍR után kutatva-tanulmányozták és beépítették gyakorlataikba az állatok mozgását.
A mai kor embere sokat tanulhatna az állatoktól. A kárókatona üzenete nagyon egyszerű: egyensúly. Dolgoztam, aztán lazítok. Megdolgozott a halért az izmaival, aztán ellazítja őket. Mozgás- Lazítás- Egyensúly. Hát nem egyszerű? Mi miért nem alkalmazzuk ezt? Dolgozunk és utána nem törődünk a testünkkel, mert fáradtak vagyunk és mozdulni is alig bírunk. Pedig a stressz képlete szintén egyszerű. A nap folyamán sok konfliktussal találkozik az ember és mivel azonnal nem tudja magából kiengedni egy jó kis ordítással, vagy egy száz méter sprinttel, ezért aztán visszafogjuk magunkat, mert ezt tanultuk az iskolában, otthon és más közösségekben. A stressz így velünk marad és felhalmozódik a testünkben, konkrétan az izmaink raktározzák azt. Ezért érezzük nehéznek a testünket egy-egy nap után és meg sem bírunk mozdulni, marad a TV vagy az internet. 
Tanuljuk hát meg az egyensúlyt és bújjunk az állatok bőrébe! A csikung legrégebbi gyakorlatsora - Az öt állat játéka - egy olyan ősi tudás, egy kínai energiatorna, amely öt állat mozgását utánozva könnyedén visszaállítja testünkben a harmóniát. Nézzük sorra, melyek ezek:
DARU mozgása: Fejleszti az egyensúlyt,könnyedséget, légiességet ad. Frissítve hűti és nyugtatja a testet. 
MEDVE mozgása: Erősíti a csontokat és a vesét. Visszavezet bennünket az ősi erőhöz.
MAJOM mozgása: Táplálja a szellemünket az által, hogy gyors felfogóképességre ösztönöz. Hajlékonyságra és gyorsaságra tanítja a testünket.
SZARVAS mozgása: Nyújtja a gerincünket, rugalmassá teszi az inakat, izmokat. Kecsességet kölcsönöz. Relaxációt segíti elő.
TIGRIS mozgása: Növeli a belső erőnket. Fejleszti az izomerőt.
A könnyed mozgásoktól egészen a nagy teherbírást és pszichikus erőt igénylő gyakorlatsorokig terjed a csikung mozdulatok tárháza, ezért nem mindegy milyen csikungot, vagy iskolát választunk. Az öt állat játékát azért ajánlom, mert különböző állóképességű és korú emberek egyaránt elsajátíthatják ezt a gyakorlatsort.) Olyan légzéstechnikára tanít, mely által elengedjük az életünkbe megkövült „régit” és utat engedünk az „újnak”. Test-Szellem-Lékek hármasa együttesen erősödik és beindul az öngyógyító mechanizmus. "

(cikk: Verka és Ili )

Időpont: december 8-án 10-13 ig
 Helyszín: Kit Klub Bp 1067 - EÖTVÖS U 19
Ára:9 000 Ft     
érdeklődni:06303392870
tanfolyamvezető:Farkas Ilona   sportoktató/csikung tanár
csikung tanár, sportoktató